ИНСТИТУТ ЗА ПЕДАГОШКА ИСТРАЖИВАЊА

Др Нада Половина

Nada PolovinaЗвање: Научни саветник
Oбласт интересовања: Породична психологија (родитељство), сарадња школе и породице, породица и школа у локалном и глобалном контексту (екосистемски приступ), пол и академска социајлизација, саветовање, супервизија у секторима образовања и социјалне заштите.
Телефон: 011 3 617 648
Е-маил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Биографија

ОБРАЗОВАЊЕ

Дипломски рад: 1977, Београд, Филозофски факултет, „Постигнуће интровертне и екстравертне деце на структурираном и неструктурираном материјалу за учење“, област –педагошка психологија.

Магистарску теза: 1991., Београд, Филозофски факултет, „Фактори раног развоја као чинилац покушаја самоубиства младих мушкараца«, клиничка психологија.

Докторску тезу: 2004., Београд, Филозофски факултет (катедра за психологију), »Ток развоја оријентације ка родитељству« , психологија породичног живота

РАДНО ИСКУСТВО

1978 – 1995. Психолог специјалиста на Војномедицинској академији у Београду (рад са адолесцентима и њиховим породицама)

1996 – 2005. Психолог-психотерапеут и координатор стручног рада у Саветовалишту за брак и породицу града Београда/ одсек Градског центра за социјални рад (рад са свим аспектима породичне проблематике, едукативни и супервизијски рад)

Од 2004. Гостујући професор за предмет супервизија у психосоцијалном раду и пракса психосоцијалног рада на Филозофском факултету у Бања Луци. 

од 2005. Научни сарадник у Институту за педагошка истраживања, од 2008. у статусу виши научни сарадник.

Стручно ангажовање у оквиру међународних пројеката.

1997 - 2002. Координатор и реализатор дела програма у пројекту едукације из системске породичне терапије подржаног од UNICEF-а и SWEBIH-а у Републици Српској.

2001 - 2003. Стручни консултант - супервисор за регион Србије и Црне Горе за пројекат Психосоцоцијална подршке деци са посебним потребама и њиховим породицама, подржаног од стране Међународне Федерације Црвеног крста и Црвеног крста Србије и Црне Горe.

2006/2007. Од ове школске године, ангажована је на постдипломским магистарским студијама - Супервизија у социјалном раду. Ове студије имају међународни карактер и представљају сарадњу Универзитета из Гетеборга, Факултета политичких наука у Сарајеву и Филозофског факултета из Бања Луке.