Skip to main content

ИНСТИТУТ ЗА ПЕДАГОШКА ИСТРАЖИВАЊА

др Смиљана Јошић

smiljana jocicЗвање: научни сарадник
Oбласт интересовања: Когнитивни развој, улога социјалне интеракције у когнитивном развоју, социокултурни приступ у развојној психологији, методологија психолошких истраживања.
Телефон: 011/2644693
Мejл: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели., Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Биографија

Смиљана Јошић завршила је основне, мастер и докторске студије психологије на Филозофском факултету у Београду. Одбранила је 2017. године докторат из области развојне психологије на тему ,,Развој читалачке компетенције кроз посредовану вршњачку и индивидуалну активност’’. Додатно образовање стекла је током студијског боравака на Middlesex Универзитету у Лондону 2009. године. Добитник је награде за најбољи мастер рад у 2011. години (Фонд Катарина Марић) и Награде за допринос развоју и промоцији друштвено-хуманистичких наука 2012. (Fondacija SuperSte, Erste banka). До сада је учествовала на више националних и међународних пројеката и објавила преко 40 научних радова.

Најзначајнији објављени радови Смиљане Јошић су доступни на овом линку.