Skip to main content

ИНСТИТУТ ЗА ПЕДАГОШКА ИСТРАЖИВАЊА

С Е М И Н А Р

НАСТАВНИК КАО КРЕАТОР КЛИМЕ У ОДЕЉЕЊУ

(8 сати стручног усавршавања)
школска 2018/2019, 2019/2020. и 2020/2021.година
К
аталошки број 46
К3: Компетенције за подршку развоју личности детета и ученика

Акредитовани програм сталног стручног усавршавања под називом Наставник као креатор климе у одељењу, има традицију дугу 13 година у пружању професионалне подршке наставницима и стручним сарадницима. Овај програм је у нешто измењеном облику и саставу, када су у питању садржаји и реализатори, реализован у више од 400 основних, средњих стручних школа и гимназија широм Србије. Основни циљ програма је да наставнике и стручне сараднике детаљније упозна са могућностима подстицања, развијања и одржавања позитивне климе у одељењу. Програм семинара обухвата следеће теме:

  • Комуникацијске вештине наставника

  • Сарадња школе и породице

  • Подстицање мотивације ученика за учење

  • Улога наставника у превенцији и превазилажењу школског неуспеха

  • Акционо планирање – примена наученог у пракси

Наведене теме су релевантне за свакодневну наставну праксу и у стручној јавности препознате су као важни елементи успешног управљања одељењем. Намера аутора је да кроз презентацију, групну дискусију, интерактиван и самосталан рад учесника подстакне наставнике и стручне сараднике на унапређивање знања и вештина неопходних за успешно суочавање са бројним наставним изазовима у наведеним тематскким областима.

Програм обуке се реализује у једном дану, у групама од 25-30 учесника.

Реализатори програма обуке су др Mиља Вујачић и др Душица Малинић. Реализатори поседују вишегодишње искуство у извођењу обука намењених професионалном усавршавању запослених у образовању на различитим образовним нивоима.

Контакт подаци:

Емаил: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.

Тел: 064 132 09 11