ИНСТИТУТ ЗА ПЕДАГОШКА ИСТРАЖИВАЊА

УЧЕЊЕ НА ДАЉИНУ УСЛЕД ПАНДЕМИЈЕ


ПЕРСПЕКТИВЕ РАЗЛИЧИТИХ АКТЕРА

Образовни системи у многим земљама током пандемије проузроковане корона вирусом суочавају се са веома изазовном ситуацијом која је захтевала да се на брз, ефикасан и професионалан начин припреми и реализује учење на даљину. Србија је једна од земаља која је организовала учењe на даљину за све сегменте образовног система (од предшколског до универзитетског нивоа). Истраживачи Института за педагошка истраживања желе боље да разумеју како се овај процес одвија и то из перспективе различитих актера на нивоу основног и средњег образовања. Из тог разлога, припремљени су упитници за различите групе актера.

Уколико сте на било који начин укључени у образовни систем у Србији, молимо Вас да попуните упитник за групу којој припадате на следећим линковима:

Упитник за учитеље и наставнике основних и средњих школа
https://istrazivanjafpn.com/lime/index.php/225186?lang=sr-Latn

Упитник за родитеље
https://psihologija.rs/index.php/888627?newtest=Y

Упитник за стручне сараднике у основним и средњим школама
https://psihologija.rs/index.php/167141?newtest=Y

Сарадници Института за педагошка истраживања из Београда имали су прилику да 07.05.2020. године прикажу резултате истраживања "Учење на даљину у време ЦОВИД-19 кризе". Вебинар је организован у сарадњи са колегама из Педагошког друштва Србије. Вебинар можете погледати у оквиру портала Заједнице учења педагога и психолога на следећем линку https://www.portal.edu.rs/resursi/ucenje-na-daljinu-u-vreme-kovid-19/